Vanaf 2000 heeft Anton Sinke meegewerkt aan een aantal boekproducties:
Samen met Peter Louwerse sprak hij met 10 mensen die op het platteland van Walcheren opgroeiden en een beroep leerden voor de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van indringende vragen en het bekijken van oude foto’s kwamen levendige herinneringen boven over leven en werken in een totaal andere maatschappij. In het boek dat zij samenstelden ‘Een cent van ’t blad‘ werden veel van deze foto’s, vaak letterlijk ‘uit de oude doos’, gepubliceerd.
Met Peter Louwerse en Marijke Nijboer maakte hij een serie eendaagse pelgrimstochten naar actieve bedevaartsoorden in Nederland. Dit resulteerde is twee wandelboekjes ‘Wandelen langs heilige plaatsen, deel 1 en 2‘. In deel 2 schreven ook Esther van der Panne en Berber Bijma een wandeling.
Zelf schreef hij ‘Kerken, kapellen en kathedralen. Beeldgids voor de vakantieganger‘. Een onmisbare hulp voor iedereen die wil begrijpen wat er nu afgebeeld wordt in de ramen, beelden en schilderijen in kerken.
Uiteraard werd de vormgeving verzorgd door Anton Sinke.
Daarnaast is Anton ‘beeldsnijder’ van zeeuwse ‘paeremessen‘. Deze messen – met een rijk versierd houten handvat, vaak met een stel paarden als bekroning – waren onderdeel van de zeeuwse mannenklederdracht. Vooral op Walcheren en Zuid-Beveland had vrijwel iedere boer een dergelijk mes en droeg dat ook altijd bij zich. Het was een veelzijdig stukje gereedschap dat werd gebruikt om een stuk brood of spek af te snijden tijdens de maaltijd, maar ook om het slik mee van je klompen te halen, een touwtje door te snijden of – in noodgevallen – een op hol geslagen paard mee los te snijden.